Ochranné známky v obchodněprávním kontextu - Kubečka, František (2008)
V této práci je věnována pozornost problematice ochranných známek a jejích zasazení do obchodněprávního kontextu. Práce obsahuje definici ochranné známky, její funkci, smysl, účel či způsob jejího oceňování. Práce se zaobírá jak statickým pohledem ve formě přihlašování ochranné známky tak i pohledem dynamickým a to převodem či licencováním ochrané známky. V neposlední řadě práce zpracovává i aktuální pohled na konfliktnost ochranných známek.