Současné pojetí soudcovských skutkových podstat nekalé soutěže - Prosecká, Lucie; Hajn, Petr, 1935-; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2008)
Práce „Současné pojetí soudcovských skutkových podstat nekalé soutěže“ směřuje k ucelenému pohledu na problematiku nepojmenovaných podstat nekalé soutěže. Nastiňuje výchozí substrát tohoto soudcovského práva - generální klausuli a otázky s ní spojené. Vypočítává jednotlivé soudcovské skutkové postaty, poukazuje na aktuální judikaturu, která je s tématem spojena.
My thesis „Contemporary State of Judge-made Law against Unfair Competition“ is focused not only on Judge-made Law - as it may appear given the name hereof - but it goes further. Considering other specific issues, this thesis allows us to learn merits of judge-made law in this particular branch. Therefore I specify general clause which concept is essencial ground for law against unfair competition. Part of the thesis is concentrated on actual and relevant judgements of Czech courts.
Vedoucí práce: Petr Hajn.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: nekalá soutěž; unfair competition; diplomové práce