Smluvní limitace náhrady škody de lege lata a de lege ferenda - Hendrychová, Hana (2008)
Tato práce se zabývá právní úpravou institutu smluvní limitace náhrady škody v českém obchodním právu. Obsahuje jak analýzu právní úpravy a přípustnosti smluvní limitace de lege lata, tak inspirační zdroje a úvahy de lege ferenda.