Svoboda projevu v kontextu hate speech - Zapletalová, Lucie (2008)
Práce je zaměřena na svobodu projevu v mezinárodním právu v kontextu "hate speech". První část je zaměřena na zakotvení svobody projevu v různých mezinárodních smlouvách. Druhá část se zabývá interpretací a aplikací. Zdrojem poznání jsou rozsudky Evropského soudu pro lidská práva a také Mezinárodního trestního tribunálu pro Rwandu a případu "media case".