Právní úprava dovozu zboží z třetích států do ES - Fecák, Tomáš (2008)
Európske spoločenstvo je založené na colnej únii, ktorá predpokladá odstránenie vnútorných prekážok obchodu a zavedenie spoločných pravidiel pre dovoz a vývoz tovaru z a do tretích štátov. Táto práca sa zaoberá najdôležitejšími aspektami právnej úpravy dovozu tovaru do ES, t.j. vonkajšou stránkou colnej únie. Hlavná časť práce je venovaná colnej problematike.