Porovnanie českej a slovenskej právnej úpravy konkurzného práva z hľadiska insolvenčného zákona a zákona o konkurze a reštrukturalizácii - Ferkl, Ivan (2008)
Práca je komparáciou konkurzného práva v Českej a Slovenskej republike. Konkurzné právo predstavuje špecifický súbor právnych inštitútov v českom civilnom konaní aj v slovenskom civilnom konaní. Prvá časť je krátkym historickým úvodom. Druhá časť je o spoločných a všeobecných problémoch konkurzného práva a insolvenčných (konkurzných) konaní ako na Slovensku, tak aj v Českej republike.