Dohled probačního úředníka v platné právní úpravě - Poláčková, Lenka; Brucknerová, Eva, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
Tato diplomová práce pojednává o probaci jako činnosti Probační a mediační služby České republiky, která spočívá ve vykonávání dohledu nad jejími klienty, sledování a kontrole jejich chování ve zkušební době, kontrole výkonu alternativních trestů, uložených omezení a povinností, individuální pomoci klientům a působení na ně, aby vedli v budoucnu řádný život. Hlavním tématem je však dohled probačního úředníka v platné právní úpravě.
This dissertation deals with probation as an activity of Probation and mediational service in the Czech Republic which consists in practicing of supervision its clients, observation and checking their behaviour in the test period, checking achievement of their alternative punishments. put limitations and duties, individual help for clients and to appeal on them to lead proper lives in future. However the main topic is probation officer´s supervision in the valid legal adaptation. It is the institute which was brought into the Czech legal order by introducing of punishments with probation elements.
Vedoucí práce: Eva Žatecká.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: alternativní tresty; probace; alternatives to imprisonment; probation; diplomové práce