Dohled probačního úředníka v platné právní úpravě - Poláčková, Lenka (2008)
Tato diplomová práce pojednává o probaci jako činnosti Probační a mediační služby České republiky, která spočívá ve vykonávání dohledu nad jejími klienty, sledování a kontrole jejich chování ve zkušební době, kontrole výkonu alternativních trestů, uložených omezení a povinností, individuální pomoci klientům a působení na ně, aby vedli v budoucnu řádný život. Hlavním tématem je však dohled probačního úředníka v platné právní úpravě.