Výkon trestu odnětí svobody matek s dětmi - Sýkorová, Klára (2008)
Tato práce se věnuje výkonu trestu odnětí svobody matek s dětmi. Vycházím z historického exkurzu, dále pokračuji pojmem trestu jako takovým. Součástí mé práce je i porovnání výkonu trestu odnětí svobody mužů a žen. Myslím, že zajímavý je jak rozbor platné právní úpravy výkonu trestu odnětí svobody matek s dětmi v součastnosti v ČR, tak i porovnání s jinými zeměmi. V závěru jsem uvedla několik návrhů de lege ferenda.