Kriminalita mladistvých - Rozvodová, Michaela (2008)
Pohled na kriminalitu mládeže jsem pojala z hlediska kriminologie, která se zabývá příčinami a možnou prevencí kriminality nejen mladistvých. Jaké máme v této oblasti možnosti a jak jsou v praxi využívány. Za cíl si kladu porovnat českou trestně právní úpravu s úpravou, která se vyvinula na Slovensku. Kde je blízký vývoj i zákonná situace. Proto cílem jedné ze závěrečných kapitol bude zmapovat vývoj kriminality u nás, tedy jak se v porevolučních letech mění množství delikventů.