Trestní právo hmotné a procesní ČR po 1. 1. 1993 - základní rysy jejich reformy - Hlavsa, Jan (2008)
Cíl této práce, jak vyplývá již z názvu, je porovnat a zhodnotit stav trestního práva před a po novelách, které mění jeho zákonná ustanovení. Na změnu trestních zákonů má vliv nejen vnitrostátní dění, ale i situace v Evrospké Unii nahrává změnám v našem právním systému. V závěru mé práce se pokusím srovnat trestněprávní úpravu na Slovensku a v České republice a také vystihnout hlavní cíle nové trestněprávní úpravy.