Hlístice vybraných druhů studenokrevných obratlovců západní Afriky - Mašová, Šárka, 1983- (2008)
Za účelem studia parazitických hlístic ryb Senegalu bylo v letech 2004 - 2006 vyšetřeno 330 jedinců náležejících ke 49 sladkovodním druhům ryb. Většina vyšetřených ryb pocházela z národního parku Nikolo Koba ve východním Senegalu. Celkem byly determinovány 3 rody parazitických hlístic ve 24 druzích ryb (prevalence 71%) z 9 čeledí. Nalezená fauna hlístic se skládala většinou ze zástupců čeledi Camallanidae. Nálezy parazitů byly zastoupeny následujícími rody: Cithariniella Khalil, 1964; Labeonema Puylaert, 1970; Camallanus Railliet et Henry, 1915. Převážná část nalezených hlístic byla lokalizována v plynovém měchýři a ve střevě. Jeden druh obojživelníka (Bufo maculatus Hallowell, 1854) a 6 západoafrických druhů plazů [Pelomedusa subrufa Lacépède, 1788; Agama agama (Linnaeus, 1758); Chamaeleo senegalensis Daudin, 1802; Trachylepis perrotetii (Duméril et Bibron, 1839); Tarentola parvicarinata Joger, 1980; Bitis arietans (Merren, 1820)] bylo odchyceno či odloveno v Senegalu a bylo podrobeno.