Chování netopýrů v úkrytech během denní klidové fáze - Žáček, Filip, 1985- (2008)
Bakalářská práce je literární rešerší zaměřenou na získání informací o současných znalostech o chování netopýrů v úkrytech během dne. Práce je členěna do pěti částí. První část je zaměřena na chování netopýrů v průběhu dne, druhá část je krátkou charakteristikou typů netopýřích úkrytů. Ve třetí části jsou charakterizovány jednotlivé typy chování (odpočinek, bdělost, čištění, pohyb), které lze pozorovat u netopýrů v úkrytech, čtvrtá část se zabývá interakcí mezi samicí a mládětem a v poslední, páté části, jsou popsány faktory, které aktivitu netopýrů v úkrytu ovlivňují.