Omezení vlastníka lesních pozemků - Sypták, Jakub; Pekárek, Milan, 1944-2024; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2008)
Práce je zaměřena na současný stav právní úpravy omezení vlastnických práv k lesním pozemkům. Pozemek obecně, jako věc nemovitá, má velmi specifickou právní úpravu co se týče vlastnictví. Je to dáno tím, že půda je významným hospodářským, přírodním a územním specifikem, jejíž vlastnictví nese různá omezení.
The wokr is focused on contemporary state of limitation proprietary rights legal regulations to wood pieces of land. Generally the piece of land, as real property has very specific legal regulation concerningthe proprietorship. That is in virtue of economic, natural and territorial piece of land specifications, whose proprietorship carries different limitations.
Vedoucí práce: Milan Pekárek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: lesní hospodářství; lesy; pozemkové vlastnictví; forest management; forests; land ownership; bakalářské práce