Omezení vlastníka lesních pozemků - Sypták, Jakub (2008)
Práce je zaměřena na současný stav právní úpravy omezení vlastnických práv k lesním pozemkům. Pozemek obecně, jako věc nemovitá, má velmi specifickou právní úpravu co se týče vlastnictví. Je to dáno tím, že půda je významným hospodářským, přírodním a územním specifikem, jejíž vlastnictví nese různá omezení.