Vybrané otázky známkového práva - Růžičková, Martina (2008)
Tato diplomová práce se zabývá vybranými otázkami známkového práva, a to jak z hlediska teorie tak i praxe. Výchozím bodem se pro zpracování práce stala právní úprava ochranných známek v České republice, nevyjímaje ovšem komunitární právo a zejména pak judikaturu. Na tomto základě jsem vystavěla charakteristiku ochranné známky, s jejíž pomocí jsem se mohla následně zabývat problematikou prvků ochranné známky, přihlášky ochranné známky a nakonec i vzájemnými vztahy dvou právních oblastí, práva známkového a práva proti nekalé soutěži.