Autorské právo v oblasti odměn za opětovný prodej originálů uměleckých děl - Kobert, Martin (2008)
Hlavním tématem diplomové práce jsou autorské odměny za opětný prodej originálů uměleckých děl (droit de suite). Primárním cílem bylo zaručit autorovi nebo jiným oprávněným osobám právo na určitý podíl z budoucích prodejů originálů jeho děl na trhu s uměním včetně aukcí. Práce popisuje vývoj a současný právní stav převážně v České republice. Další část popisuje činnost GESTORa, který je kolektivním správcem na tomto úseku.