Pracovní doba - srovnání současné a předchozí právní úpravy - Možárová, Marina (2008)
Uplynul již rok od nabytí účinnosti nového zákoníku práce, tedy zákona č. 262/2006 Sb. Ihned při nabytí účinnosti tohoto právního předpisu bylo jasné, že se v něm vyskytují technické chyby a rovněž úprava některých ustanovení neodpovídala potřebám zaměstnavatelů ani zaměstnanců. Účastnici pracovněprávních vztahů byly zvyklí na určitý systém a posloupnost, který jim poskytoval zákoník práce účinný do 31. prosince 2006, který byl používán více než 40 let. Určitě i nynější zákoník práce jednou bude více srozumitelnější.