Užívací vztahy k nemovitostem a jejich evidence v katastru nemovitostí - Karafiátová, Svatava (2008)
Ve své práci jsem se zaměřila na evidenci užívacích vztahů k nemovitostem v katastru nemovitostí. Je třeba říci, a vyplývá to také z této práce, že ne všechny nemovitosti a také ne všechny užívací vztahy jsou v katastru nemovitostí evidovány. Pokud jde o evidované nemovitosti, předmětem evidence jsou všechny pozemky, ze staveb však především stavby typu budov, které mají čísla popisná či evidenční, nebo je nemají a nejsou přitom příslušenstvím jiné stavby.