Úhrada plnění za jiného podle zákona o rodině - Turečková, Adéla (2008)
Diplomová práce pojednává o úhradě plnění za jiného podle zákona o rodině. Jejím obsahem je stručné vymezení souvisejících pojmů, historický vývoj institutu, kritická analýza aplikace a interpretace ust. § 101 v tzv. tradičních případech, srovnání s úpravou bezdůvodného obohacení a rozbor právní úpravy dané problematiky de lege ferenda. Práce neopomíjí rovněž exkurs do zahraniční, rakouské právní úpravy.