Sportovní právo - Ježek, Petr (2008)
Podstatou diplomové práce Sportovní právo je nastínit, popsat a analyzovat určité právní aspekty vztahující se ke sportu, právní vztahy v současném sportu a oblasti sportu, které se týkají občanského, obchodního, trestního, pracovního a v neposlední řadě i komunitárního práva a zmapovat jejich legislativní úpravu. Práce je konkrétně zaměřena na problematiku sportovní činnosti vykonávané na profesionální bázi, zejména pak ve vztahu ke kolektivním sportům.