Riziko narození dítěte s vrozenou vývojovou vadou z pohledu budoucí matky - Fízeľová, Renata (2008)
Rostoucí trend moderní medicíny zvyšuje nároky na poskytovatele péče, ale zvyšují se i nároky na odběratele péče. Bakalářská práce se zabývá poskytováním péče o těhotné ženy v České republice. V prováděném šetření byla zjišťována jednak úroveň znalostí nastávajících matek o prenatální péči, jednak možnosti diagnostikování a řešení prenatálně zjištěných vrozených vývojových vad. Šetření bylo prováděno ve Fakultní nemocnici Brno a Centru prenatální diagnostiky. Z výsledků průzkumného šetření vyplývá nutnost užší spolupráce obvodních gynekologů a sester s klientkami, ale i uvědomění si významu prevence samotnými klientkami. Výsledek průzkumu bude využit publikováním do časopisů pro nastávající matky.