Porucha soběstačnosti a spolupráce s rodinou v domácím prostředí - Mikšová, Hana (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na poruchu soběstačnosti a spolupráce s rodinou v domácím prostředí. Formou výzkumu zjišťuje, jak je důležitá spolupráce lékaře a sestry s rodinou pečující o své blízké s poruchou soběstačnosti v domácím prostředí. Z výsledků vyplývá, že tato péče je velice namáhavá a náročná jak psychicky, tak fyzicky. Proto je důležitá odborná pomoc, podpora a pochvala. Jednou z možností, jak pomoci těmto rodinám bylo vytvoření informačního materiálu, jak pečovat o klienta s omezenou soběstačnost v domácím prostředí.