Nespavost - Střechová, Bohdana (2008)
Bakalářská práce zjišťuje výskyt nespavosti u veřejnosti v produktivním věku. V teoretické části je popsán spánek a jeho význam, dále nespavost, její rozdělení a nejčastější příčiny. V praktické části jsou analyzovány výsledky průzkumu dosažené pomocí dotazníkové metody, kterou je zjišťován výskyt nespavosti, životospráva respondentů, faktory spánek ovlivňující a je navrženo řešení zjištěných nedostatků. Závěr práce obsahuje nejdůležitější poznatky, které vyplynuly z průzkumu, vyhodnocení dosažených cílů a hypotéz stanovených na začátku práce.