Uplatnění absolventů bakalářského studia ošetřovatelství v praxi - Mužíková, Miroslava (2008)
Bakalářská práce se zabývá uplatněním absolventů bakalářského studia ošetřovatelství z minulých let v zaměstnání. Cílem práce bylo zjistit, v jakém funkčním zařazení pracují dotazovaní absolventi nyní, a zda dále pokračují v navazujícím magisterském studiu a v jaké míře vystupují aktivně na vzdělávacích akcích. Průzkum byl realizován pomocí anonymního dotazníkového šetření. Dotazy byly tak formulovány, aby daly odpověď na stanovené hypotézy: 1. Předpokládala jsem, že více než 50% dotazovaných absolventů bakalářského studia ošetřovatelství pracuje nyní v managementu ošetřovatelské péče. 2. Předpokládala jsem, že alespoň 10% dotazovaných absolventů bakalářského studia ošetřovatelství pokračuje následným magisterským studiem. 3. Předpokládala jsem, že 50% dotazovaných absolventů bakalářského studia ošetřovatelství se aktivně účastní na vzdělávacích akcích. Hypotéza 1 a 3 nebyly potvrzeny, hypotéza 2 potvrzena byla.