Vztah sestra-pacient v chirurgickém ambulantním provozu - Mešková, Dana (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na vztah sestra-pacient v rámci chirurgické ambulance. Uvádí,které hlavní faktory přispívají k vytvoření pozitivního vztahu sestra-pacient.Přibližuje práci sestry v chirurgickém provozu a z analýzy a interpretace získaných dat poskytuje údaje o tom,do jaké míry je sestra schopna jednak díky své osobní image a také díky komunikačním schopnostem ovlivnit pacienta v jeho názorech na navštívené zdravotnické zařízení.Získané údaje mohou posloužit jako zdroj informací pro ošetřo- vatelský tým chirurgické ambulance.