Kvalita ošetřovatelské péče versus kvalita života u dlouhodobě nemocných - Chudobová, Lenka (2008)
Problematika kvality života dlouhodobě nemocných a to do jaké míry ovlivňuje tuto hodnotu ošetřovatelská péče se stává stále aktuálnější. Každá ekonomicky vyspělá společnost se tématem zvyšování kvality života chronicky nemocných intenzivně zabývá. Bakalářská práce je zaměřena na zmapování a vyhodnocení kvality života a spokojenosti chronicky nemocných seniorů v Domově pro seniory Nopova v Brně. Výsledky šetření byly analyzovány a na základě zhodnocení byl vyhotoven návrh opatření pro kontinuální zvyšování kvality života chronicky nemocných seniorů v v Domově pro seniory Nopova v Brně.