Stresové faktory v práci sester na jednotce intenzivní péče - Šnajdrová, Ladislava (2008)
Povolání zdravotní sestry bylo, je a vždy bude nejen fyzicky náročné, ale především s sebou nese velkou psychickou zátěž. Bakalářská práce se zabývá stresovými faktory, které na sestry působí při jejich práci. V prováděném šetření bylo zjišťováno, jaké příznaky stresu na sobě sestry pociťují, jak působí na sestry kontakt se spolupracujícím personálem a do jaké míry jsou sestry ovlivněny smrtí pacientů. Dalším cílem bylo zjistit, zda se setry setkaly s mobbingem a zda se cítí být ohroženy syndromem vyhoření. Průzkum byl zaměřen na sestry, které pracují na kardiochirurgických jednotkách intenzívní péče.