Respektování práv pacientů - Bartošová, Táňa (2008)
Bakalářská práce zjišťuje do jaké míry jsou informováni o svých právech hospitalizovaní pacienti ve FN v Brně v Bohunicích a jak je tento etický kodex dodržován zdravotníky zmíněné nemocnice. Práce je rozdělena na teoretickou část ve které je popsán historický vývoj a etický kodex Práv pacientů v České republice. Průzkumová část popisuje metodiku průzkumu pomocí dotazníkového šetření, analýzu, diskuzi a opatření zjištěných nedostatků. Přínosem práce by mělo být zamyšlení nad touto problematikou a zjištění, že se nejedná o uzavřenou kapitolu, ale bude vyžadovat od zdravotníků změny a mnohá zlepšení v této tak často diskutované problematice, jako respektování práv pacientů bezesporu je.