Právní úprava vyvlastnění - Koštuříková, Simona (2008)
Předkládaná práce na téma „Právní úprava vyvlastnění“ po stručném úvodě vymezuje prameny platné právní úpravy vyvlastnění. Nejprve vymezuje vyvlastnění na úrovni ústavní. Stěžejní část práce představuje analýza na úrovni obecné a to ustanovení občanského zákoníku, obchodního zákoníku a zejména zákona č. 184/2006 Sb., zákona o vyvlastnění. Další část se věnuje analýze speciální úpravy, resp. zákonům vymezujícím účel vyvlastnění.