Právní režim ochrany dřevin - Klega, Pavel; Průchová, Ivana, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2008)
Hlavní rozbor problematiky právního režimu ochrany dřevin je v mé práci rozdělen do tří částí, kdy prvou, základní a nejobsáhlejší, tvoří právní úprava ochrany dřevin rostoucích mimo les podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny (a předpisů s ním souvisejících), s výjimkou ochrany dřevin v soustavě Natura 2000, která je sice upravena rovněž v tomto zákoně, nicméně jsem ji zařadil (vzhledem ke svému charakteru) do části věnující se ochraně dřevin v komunitárním právu.
In my work i tried to analase all legal regulation concerning the protection of woody plants valid in the Czech republic, it´s historical evolution, contemporary legal situation and point out some problems or unclearness that may arise in the practice. My work is divided into three chapters concerning the contemporary legal regulation.
Vedoucí práce: Ivana Průchová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: lesní stromy; ochrana dřeva; ochrana přírody; forest trees; nature conservation; wood protection; diplomové práce