Právní režim ochrany dřevin - Klega, Pavel (2008)
Hlavní rozbor problematiky právního režimu ochrany dřevin je v mé práci rozdělen do tří částí, kdy prvou, základní a nejobsáhlejší, tvoří právní úprava ochrany dřevin rostoucích mimo les podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny (a předpisů s ním souvisejících), s výjimkou ochrany dřevin v soustavě Natura 2000, která je sice upravena rovněž v tomto zákoně, nicméně jsem ji zařadil (vzhledem ke svému charakteru) do části věnující se ochraně dřevin v komunitárním právu.