Právní režim pozemků určených silniční dopravě - Pavlica, Tomáš (2008)
Diplomová práce se zabývá právním režimem pozemků určených silniční dopravě, tedy pozemních komunikací. Hlavním právním předpisem, jehož rozbor je z hlavní částí předmětem této práce, je zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a na něj navazující prováděcí vyhláška č. 104/1997 Sb., kterou se zákon o pozemních komunikacích provádí. Úvod práce je věnován pohledu do historie. Jednak je pojednáno o vývoji dopravy obecně, a následně je poté uveden i přehled historické právní úpravy dané problematiky.