Odpovědnost za "škodu" na životním prostředí - Vlasaná, Šárka (2008)
Pro svou závěrečnou práci jsem si vybrala téma odpovědnosti za škodu na životním prostředí. Nejprve jsem vymezila pojmy týkající se životního prostředí, vztahu člověka k životnímu prostředí a jeho ochranu. V hlavní části práce jsem se zabývala charakteristikou odpovědnosti, její specifikaci a aktuálními právními předpisy upravující danou problematiku.