Procesní aspekty živnostenského práva - Hromádka, Tomáš (2008)
Tato práce se zabývá procesními aspekty živnostenského práva. Nejdříve se zaměřuje na popis předpokladů pro provozování živnostenského oprávnění jako nejjednodušší formy podnikání. Klade důraz na podrobné rozebrání procesních aspektů vzniku, změny a zániku živnostenského oprávnění, kterým se autor věnuje odděleně podle druhu živností, a s tím spojeným povinnostem podnikatelů. Tato část pojednává i o postavení zahraničních osob. Průběžně práce informuje o změnách zjednodušující proces při vzniku živnostenského oprávnění.