Povinnost "dodat zboží" dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Horváthová, Alena; Rozehnalová, Naděžda, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2008)
Jako téma své bakalářské práce jsem zvolila problematiku povinnosti dodat zboží dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží. V dnešní době provázené prudkým nárůstem mezinárodních obchodních transakcí, je více než samozřejmé, že dojde k situaci, kterou nebude možné řešit pouze vnitrostátním právním řádem. Bude potřeba užít i jiných právních řádů a to s sebou přináší určitá rizika a komplikace. Proto je nezbytné orientovat se v základních a nejdůležitějších dokumentech, které upravují režim mezinárodních kupních smluv.
The importance of international business is obvious. After Czech Republic became part of the European Union is almost not possible to make transactions without an international component. Different countries, different language, different business cultures that’s all that makes international transaction more difficult. It’s beneficial to be sure to have a written contract to minimise the risks of misunderstandings.
Vedoucí práce: Naděžda Rozehnalová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Anglické resumé.
Keywords: mezinárodní kupní smlouvy; mezinárodní obchod; export sales contracts; international trade; bakalářské práce