Povinnost "dodat zboží" dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Horváthová, Alena (2008)
Jako téma své bakalářské práce jsem zvolila problematiku povinnosti dodat zboží dle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží. V dnešní době provázené prudkým nárůstem mezinárodních obchodních transakcí, je více než samozřejmé, že dojde k situaci, kterou nebude možné řešit pouze vnitrostátním právním řádem. Bude potřeba užít i jiných právních řádů a to s sebou přináší určitá rizika a komplikace. Proto je nezbytné orientovat se v základních a nejdůležitějších dokumentech, které upravují režim mezinárodních kupních smluv.