Trestné činy proti životu a zdraví de lege lata a de lege ferenda - Pindryčová, Veronika; Kalvodová, Věra, 1965-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
Cílem této práce je rozebrat jak současnou, tak navrhovanou právní úpravu trestných činů proti životu a zdraví, zhodnotit a porovnat obě kodifikace, upozornit na hlavní změny, odhalit jejich nedostatky a pokusit se navrhnout jejich řešení. Práci jsem rozdělila na tři kapitoly. V první kapitole se věnuji právní úpravě trestných činů proti životu a zdraví de lege lata, ve druhé pak právní úpravě de lege ferenda.
Object of this bachelor examination work are crimes against the human life and health. Technically I disparted this document to three main sections. I the first I wrote about crimes against human life and health de lege lata, in second section I wrote about this crimes de lege ferenda and in last part I wrote rightly about euthanasia.
Vedoucí práce: Věra Kalvodová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: trestné činy proti zdraví; trestné činy proti životu; crimes against health; crimes against life; bakalářské práce