Trestné činy proti životu a zdraví de lege lata a de lege ferenda - Pindryčová, Veronika (2008)
Cílem této práce je rozebrat jak současnou, tak navrhovanou právní úpravu trestných činů proti životu a zdraví, zhodnotit a porovnat obě kodifikace, upozornit na hlavní změny, odhalit jejich nedostatky a pokusit se navrhnout jejich řešení. Práci jsem rozdělila na tři kapitoly. V první kapitole se věnuji právní úpravě trestných činů proti životu a zdraví de lege lata, ve druhé pak právní úpravě de lege ferenda.