Smluvní nástroje společné obchodní politiky ES/EU - Řepová, Vendula (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na jeden z nástrojů mezinárodně obchodních vztahů EU, a to na smluvní nástroje společné obchodní politiky ES/EU. Ty, společně s autonomními nástroji, vymezují obchodní vztahy ke třetím zemím a stanovují pravidla jejich vzájemných obchodů. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První z nich popisuje historii Evrospké unie, základní pojmy, pravomoci a prameny práva týkající se vymezené problematiky. Druhá je zaměřena na Světovou obchodní organizaci, její vývoj, nástroje a mnohostranné smlouvy, které byly na půdě této mezinárodní organizace podepsány.