Pro a proti řešení sporů před rozhodci - Machay, Martin, 1984- (2008)
Předmětem bakalářské práce „Pro a proti řešení sporů před rozhodci“ je objektivní analýza několika kritérií, která bývají často zmiňována právě s rozhodčím řízením. Takovými kritérii jsou bezesporu: menší autorita rozhodnutí, snazší uznání a výkon rozhodnutí v zahraničí, vyšší cena či projevy neprofesionality. Nicméně některá z těchto kritérií jsou jen zažitými předsudky a je třeba je podložit či vyvrátit relevantními ustanoveními právních norem.