Uzavírání a provádění smluv o tzv. jiných akreditivech - Vetešníková, Věra (2008)
vymezení smlouvy o otevření akreditivu základní charakteristika tohoto smluvního typu principy akreditivů Jednotné zvyklosti a pravidla pro dokumentární akreditivy UCP 600 tzv.jiné akreditivy revolvingový, převoditelný, realitní, standby přednosti a nedostatky jejich použití posouzení vhodnosti či nevhodnosti právní úpravy návrhy smlouvy.