Směnka ve světle aktuální judikatury - Gorčíková, Erika (2008)
Cílem této práce je analyzovat poslední vývoj v oblasti judikatury, mající vztah ke směnečnému právu, tzn. prostřednictvím studia aktuálních soudních rozhodnutí identifikovat problémy, spojené s užíváním směnek, poznat způsoby jejich řešení a zobecněním těchto poznatků formulovat závěry o současných trendech ve směnečném právu. Použitou metodou bude metoda analyticko-deskriptivní a metoda historická. Práce se člení na čtyři části. První představuje jakýsi stručný úvod do směnečného práva, osvětluje směnku jako právní institut.