Zadržení podle platného českého trestního procesního práva - Karabec, Miloslav (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zadržení v českém trestním právu. V úvodu je popsán historický vývoj tohoto institutu. Následuje podrobné rozebrání zadržení podezřelého policejním orgánem dle § 76/1 tr. řádu, zadržení podezřelého kýmkoli dle § 76/2 tr. řádu a zadržení obviněného dle § 75 tr. řádu. Dále je popsána obhajoba zadržené osoby, hmotněprávní důsledky zadržení a náhrada za škodu způsobenou zadržením. Závěr práce se věnuje zhodnocení současné právní úpravy.