Mezinárodní ochrana investic z pohledu ČR - Vanická, Ivana (2008)
Tato bakalářská práce poskytuje náhled na způsoby, jak jsou investice ochraňovány. Věnuji se především dvoustranným dohodám o ochraně a podpoře investic jakožto klíčovému pramenu investičního práva. Po úvodní pasáži práce jsou definovány základní pojmy. Dále analyzuji struktura a obsah investičních dohod. Typické či naopak atypické formulace jsou doplněny příklady z konkrétních dohod, jejichž je ČR smluvní stranou.