Platební prostředky v mezinárodním obchodním styku - Dovrtělová, Svatava (2008)
Tato bakalářská práce pojednává o platebních prostředcích používaných v současnosti v mezinárodním platebním styku.Jejím cílem je podat ucelený přehled těchto prostředků na základě jejich komplexního popisu. Popisujeme jejich pojem, právní úpravu, použití a výhody a nevýhody. Samotný obsah práce je rozdělen do 4 kapitol: první kapitola poskytuje teoretický základ k tématu práce - definují se tu pojmy jako mezinárodní obchod, platební styk, formy plateb add.