Odstoupení od smlouvy v režimu Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Dopitová, Hana (2008)
Tématem bakalářské práce je odstoupení od smlouvy v režimu Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží. Práce je rozdělena do několika kapitol a podkapitol. První kapitola podává přehled o předmětu úpravy Vídeňské úmluvy, její interpretaci a další okolnosti jejího použití. Druhá kapitola se věnuje hlavnímu tématu této práce, a sice odstoupení od smlouvy v režimu Vídeňské úmluvy. V jejích podkapitolách je rozebrán důležitý koncept podstatného porušení smlouvy, odstoupení od smlouvy odděleně ze strany kupujícího a prodávajícího.