Emise cenného papíru na kapitálovém trhu v ČR - Běhal, Jiří (2008)
Úvod práce stručně popisuje kapitálový trh, jeho pojem a prameny právní úpravy, včetně vlivu komunitárního práva na právo ČR. Praktická část bakalářské práce se věnuje problematice získávání finančních zdrojů společností emitováním cenných papírů, důvodům, které společnosti k emitování cenných papírů vedou, povinnostem, které s sebou emise přinášejí, včetně povinností, které emitentům vznikají v souvislosti s kotací na oficiálním trhu. Následuje podrobnější postup při emitování akcií a dluhopisů.