Alternativní způsoby řešení sporů mezi mezinárodními obchodníky - Krupa, Radek (2008)
Velmi aktuálním a zajímavým tématem pro mezinárodní obchodníky, v rámci mezinárodního obchodního styku, tak i v zahraničním obchodě vůbec, jsou alternativní způsoby řešení sporů, které vyplívají ze vztahů mezi obchodními partnery sídlícími v různých státech světa. Způsoby řešení sporů mimo orgány státní soudní moci se na poli mezinárodního obchodu objevují stále častěji. Mezi ty nejznámější patří rozhodčí řízení.