Životní styl žen v půběhu života - Papežová, Klára (2008)
Téma práce: Životní styl žen v průběhu života Diplomová práce je věnována rizikovým faktorům životního stylu a jejich negativnímu vlivu na zdraví žen. Mezi vybrané faktory byl zařazen stres, kouření cigaret, alkohol, nadváha a obezita, tělesná aktivita, nesprávná výživa. V teoretické části jsou obecně uvedeny vybrané faktory a jejich negativní vliv na zdraví populace. U každého z nich je následně popsán negativní dopad na zdraví cílové skupiny. Součástí práce je sociologický průzkum, který je zaměřen na výskyt nežádoucích faktorů u žen. Cíl diplomové práce: Zjištění výskytu rizikových faktorů v jednotlivých věkových skupinách žen. Zhodnocení současného životního stylu českých žen. Spokojenost s životním stylem. Zájem o zdravý způsob života.